Door de geselecteerde natuurgebieden zijn mooie wandelroutes gemaakt. In de kaart hieronder kunt u zien hoe de wandelroutes lopen. Door te klikken op de rode punten verschijnt er een venstertje met informatie over die locatie, vaak voorzien van een foto.

De wandelroutes die horen bij het boek Natuurgebieden in Noord-Brabant kunnen offline gebruikt worden op uw mobiele telefoon of tablet. Uw telefoon of tablet heeft alleen een wifi-verbinding nodig om thuis de bestanden erop te zetten. Buiten in het veld is er geen dataverbinding nodig, de GPS apps kunnen geheel offline werken met de bestanden die op het apparaat staan. Voor Android telefoons en tablets kan de de app Locus worden gebruikt. Voor de Iphone en de Ipad is de app Map Plus te gebruiken. De apps kunnen gedownload worden op Play Store en App Store. U heeft voldoende aan de gratis versies. 

De routes kun u downloaden als kml-bestanden (bijvoorbeeld voor import naar een kaarten-app zoals Locus) en als pdf-bestanden met de routekaart en toelichting per wandelroute. Op de downloadpagina staan nog meer downloadmogelijkheden. Voor gebruik van de wandelroutes op een mobiele telefoon of tablet is ook een handleiding gemaakt.

 

 

 

Grote weerschijnvlinder bij de Kampina (Henk Sierdsema)